toneel

Een toneelopvoering bijwonen blijft nog altijd een populaire, boeiende en leerrijke ervaring. Wij willen daarom deze vorm van cultuuroverdracht ook bij onze leerlingen stimuleren zodat ze hopelijk de smaak te pakken krijgen voor later.

Voorstellingen

Voor elk leerjaar proberen we telkens een toneelstuk uit te kiezen. Elk jaar gaan we naar toneelvoorstellingen of muziektheater in de Brugse Stadsschouwburg, De Dijk, MAZ, de Biekorf of Het Entrepot.

Totaalspektakel

Om de zes jaar organiseert de school een totaalspektakel met leerlingen. De voorbije jaren stonden op het programma: de Lion King, Alladin, Midzomernachtsdroom, Muzenissen, Mutter Courage, Koning van Katoren en Gejost.

The English theatre company

Om de twee jaar nodigen we voor het derde en vierde jaar een reizend Engels theatergezelschap uit. Britse ‘native speakers’ zorgen op een interactieve manier voor een Engels taalbad. Leerlingen worden uitgenodigd om even in het stuk mee to stappen en dat zorgt van-zelfsprekend voor hilarische momenten. Humor op zijn Brits! Absolutely Fabulous!!! Voor de leerlingen een bijzonder motiverende ervaring geheel aansluitend bij de communicatieve aanpak van de lessen Engels.