Parijs

Parijs, één van de steden die een mens toch minstens één keer in zijn leven moet hebben gezien. Vandaar dat wij deze uptempo trip naar de lichtstad maken met de leerlingen van het 5e jaar.

We bezoeken de highlights van de stad en snuiven er de sfeer op, in de hoop dat de leerlingen er de smaak van te pakken krijgen en er later zelf op verkenning gaan.

Ah, Parijs, de lichtstad, de stad van de Eiffeltoren, de Champs-Elysées, de stad van het Louvre met daarin de Mona Lisa, de Stad van het Gare d’Orsay en zijn impressionisten, van Picasso en Montmartre… De stad die nog steeds voor een deel bepaalt hoe het bij ons in Brussel zal druppelen als het daar regent…

Omwille van dit alles en nog veel meer brengen de vijfdejaars elk jaar een wel gesmaakt bezoek aan die prachtstad. Daarbij worden de hierboven vermelde highlights niet vergeten. Maar ook de Opéra Garnier, het Centre Pompidou, het Quartier Latin, de Arc de Triomphe, la Défense, Napoleon in zijn tombe, het impressionisme in Orsay , de Seine en natuurlijk de Mona Lisa in het Louvre krijgen elk jaar opnieuw onze volle aandacht.