Middagactiviteiten

Niemand hoeft zich tussen de middag te vervelen! Het aanbod is ruim en gevarieerd.

Er staat driemaal per week sport op het programma: vrije sport met afwisselend voetbal, basketbal, volleybal … Op regelmatige tijdstippen worden ook wedstrijden georganiseerd tussen leerlingen en tussen leerlingen en leerkrachten.

In de opvangruimte staan een voetbaltafel, een pingpongtafel en een ‘XL 4 op een rij ’ter beschikking voor iedereen. Wie ingeschreven is voor de dactylocursus kan onder begeleiding zich vervolmaken in het het typen.

Iedereen is ook van harte welkom in de middagactiviteiten ‘zang’, ‘meditatie’ of ‘blik op de wereld’. We zingen mee met liederen van Youtube, we proberen verschillende meditatietechnieken uit en laten ons raken door een boeiende film of documentaire om zo onze blik op de wereld te verruimen.

In de donkere maanden organiseren de vijfdejaars middagactiviteiten voor de eerstes: er is keuze tussen gezelschapspellen, quiz, knutselen, dans, toneel … De milieuraad steekt ook regelmatig de handen uit de mouwen om bv. bijenkastjes te maken, tuinwerk te doen, mezenbollen te maken …

Wie liever in een rustige omgeving wil studeren, kan altijd terecht in de middagstudie; voor wie computerwerk heeft of in een tijdschrift of boek wil bladeren, is er nog de gezellige mediatheek.

En wie bij dit alles zijn gading niet vindt, kan ook gewoon gezellig zitten praten, bij mooi weer zelfs in “zonneland” aan de vijver.