Studeren

Niet-begeleide studie (avondstudie)

Elke leerling, van het 1ste tot en met het 4de jaar kan zich inschrijven om niet-begeleide avondstudie te volgen op maandag, dinsdag en donderdag van 16 u. tot 17 u. of 17.30 u 

Deze studie vindt plaats in het restaurant in de Jakobinessenstraat (de leerlingen verzamelen op de speelplaats). Leerlingen die van de Giststraat komen, hebben voldoende tijd om tijdig aanwezig te zijn. Leerlingen in de Jakobinessenstraat verlaten het domein niet tussen de laatste les en de studie. De leerlingen wachten op de speelplaats bij het restaurant. 

Begeleide studie

Tweemaal per week kunnen de leerlingen van alle jaren ook begeleide studie volgen. Dat wil zeggen dat de leerlingen hun werk voor de volgende dag(en) maken onder een waakzaam oog. Ze kunnen bij zowel inhoudelijke problemen als bij hun studiemethode hulp vragen en krijgen.

Deze studie wordt in kleine groepen aangeboden: eerste jaar, tweede jaar, derde jaar, vierde jaar en derde graad.

De begeleide avondstudie vindt plaats op de leslocatie van die dag. De leerling verlaat het schooldomein niet tussen het laatste lesuur en de studie. 

Voor alle leerlingen start deze studie om 16u. De studie eindigt om 17 u. voor de eerste  en tweede graad en om 17.30 u. voor de derde graad.

Voor de derde graad is het beginuur afhankelijk van het lesrooster.

Examenstudie

Onze leerlingen krijgen de kans om tijdens de examenperiode ’s namiddags (ook op woensdagnamiddag) op school te studeren.

De examenstudie start voor alle leerlingen om 13.30 u., maar zij kunnen zelf kiezen hoe laat zij de studie verlaten: om 16 u. of om 17.30u.

Alle leerlingen -met uitzondering van onze eerstejaars- zitten samen in de grote studiezaal.

Voor de leerlingen van het eerste jaar voorzien wij een begeleide examenstudie. Dat betekent concreet dat de leerkracht die met het toezicht belast is, controleert of de leerlingen efficiënt aan het studeren zijn en snel en kort ondersteuning biedt als dit nodig blijkt.

Om een zo rustig mogelijk kader te creëren, laten we onze eerstejaars in een apart lokaal studeren.