eerste jaar

De eerstejaars ontdekken dat er dicht bij huis ook veel te zien en beleven valt.

Romeins Weekend in Oudenburg

Om de twee jaar trekken we met een groep latinisten van het eerste en tweede jaar naar het Romeins Weekend in Oudenburg. De organisatie van dit festival ligt in handen van het Romeins Archeologisch Museum (RAM). Op hun domein bevindt zich dan een castra met een legioen soldaten met hun vrouwen en kinderen. De leerlingen bezoeken eerst het museum en krijgen er een aanschouwelijk beeld van het leven in en rond het castellum van Oudenburg. Dit bezoek gebeurt aan de hand van een zoektocht. Zo leren de leerlingen zelf kijken en verbanden leggen. Daarna volgen ze een workshop (boogschieten, Romeins mozaïek of een schild maken, Romeins koken). Als kers op de taart kunnen de leerlingen zich aan het einde van de uitstap onderdompelen in de wereld van de Romeinen door Romeinse hapjes te proeven, een praatje te slaan met een Romeinse schoenlapper of soldaat, gladiatoren toe te juichen bij de gladiatorenspelen, …

leeruitstap natuurwetenschappen

Een frisse oktoberdag na de eerste examenperiode: een ideaal moment om domein Ryckevelde grondig te exploreren. Uiteraard met de fiets. Aangekomen in het bos gaan de leerlingen in kleine groepjes op pad om de natuur van bij ons beter te leren kennen. Gewapend met vergrootglas, lintmeter, zoekkaarten en insectenpotjes zijn ze een halve dag in de weer. Samenwerken in groep, in de open lucht en te midden van mooie herfstkleuren : een aangename vorm van leren!

Bobbejaanland

Voor onze eerstejaars is Bobbejaanland een plek om samen onvergetelijke momenten te beleven. Het land van Bobbejaan Schoepen werd doorheen de jaren heen een heus pretpark met voor elk wat wils. De echte durfal komt aan z’n trekken, maar ook wie houdt van wat rustigere attracties vindt er wat hij wil.

In dit ‘plezantste land’ in de buurt van Lichtaart kunnen de leerlingen met hun leeftijdsgenoten op verkenning in een pretpark dat heel wat te bieden heeft!