Normandië

Ja hoor, in het derde jaar trekken wij er eind september al op uit! De driedaagse studiereis naar Normandië heeft immers niet enkel een didactische, maar een even belangrijke sociale waarde.

Zo krijgen de talrijke nieuwkomers in het begin van het schooljaar onmiddellijk de kans om hun klasgenoten, medeleerlingen en leerkrachten beter te leren kennen. De vele, gevarieerde activiteiten bevorderen de groepssfeer en het samenhorigheidsgevoel; na ‘hun’ Normandiëreis vormen onze derdejaars dan ook duidelijk een hechte groep. We logeren twee nachten op een kasteeldomein vlakbij de Normandische kust. Die ligging biedt ons tal van mogelijkheden qua bezoeken, activiteiten en opdrachten die bovendien perfect aansluiten bij heel wat leerplandoelstellingen van de tweede graad.

De aangename mix van natuur en cultuur wordt door onze derdejaars al jaren erg geapprecieerd. Het stadsbezoek aan Honfleur, de stevige wandeling en tekenopdracht in Etretat en de fotozoektocht in Rouen blijven echte voltreffers! Door de locatie van ons verblijf kunnen we ook een bezoek brengen aan Arromanches en het prachtige kerkhof bij Omaha beach in Colleville-sur-Mer. De sfeer en de unieke ligging van deze begraafplaats laten bij velen een diepe indruk na …

Al die onvergetelijke ervaringen en mooie herinneringen blijven hun dan ook ongetwijfeld jaren bij!