Eerste jaar

Ontmoetingsdag + meter en peter

Heel wat eerstejaars kijken in september onwennig tegen hun nieuwe school en al die nieuwe gezichten aan. Daarom organiseren we al vroeg een ontmoetingsdag die helpt om de drempel te verlagen.

In aanloop naar de ontmoetingsdag maken de eerstejaars kennis met hun peter of meter uit het tweede jaar. De tweedejaars ontvangen een mooie doopoorkonde die symbool staat voor het engagement dat ze op zich nemen. Een heel schooljaar lang vormen zij immers een ankerpunt voor onze jongste leerlingen. Op het eerste kennismakingsmoment worden alvast via allerlei spelactiviteiten de eerste banden gesmeed. In de loop van het jaar waken de peters en meters op een informele manier over hun ‘doopkind’. Zo wensen ze elkaar onder meer op een gezellige nieuwjaarsreceptie het allerbeste toe.

Daarna trekken alle eerstejaars met de fiets naar het domein De Koude Keuken in Sint-Andries. Tijdens enkele korte, uitdagende activiteiten leren ze hun jaargenoten beter kennen : zo begint onze spetterende ontmoetingsdag.

In de namiddag volgt een bosspel waarbij de leerlingen uitgedaagd worden om hun krachten te bundelen met als doel ‘de mol’ te ontmaskeren.